Elke ouder droomt van een mooie toekomst voor zijn kind. Voor kinderen met een motorische en/of meervoudige beperking is er behoefte aan extra zorg en ondersteuning. In Ten Dries stellen we alles in het werk om kinderen en adolescenten met een motorische en/of meervoudige beperking te begeleiden naar een kwaliteitsvol leven. Jammer genoeg is onze inzet niet voldoende. We kampen met plaatsgebrek en onvoldoende aangepaste infrastructuur.

 

Nieuwbouwproject

Om onze huisvesting, school en therapie de nodige extra ruimte te geven, gaan we bouwen. Stap per stap. In 2019 werden voor het secundair onderwijs alvast twee ruime klaslokalen met elk een aparte rustruimte gebouwd, een gemeenschappelijke binnenruimte en een aangepaste badkamer. Nu kijken we uit naar de volgende stap.

We gaan voor een nieuwbouw met 4 wooneenheden, douches en toiletten, een grootkeuken en een eetruimte voor de medewerkers, een lift en een buitenterras. De overheid betaalt 40 tot 50 %. We hebben dus nog een aanzienlijk bedrag nodig om ons bouwproject te kunnen realiseren. 
Daarom vragen we jouw hulp.

 

Bouwgrond

 

Draag je steentje bij?

Normaal gezien ontvang je voor giften van minstens 40 euro op jaarbasis een fiscaal attest. Hiermee kan je 45% van je gift recupereren via belastingvermindering. Maar we hebben goed nieuws. Door de corona-crisis heeft de overheid beslist om voor het jaar 2020 de belastingvermindering voor giften aan erkende instellingen te verhogen naar 60%.Fiscaal voordeel

Concreet betekent dit dat:

  • een gift van 40 euro jou uiteindelijk 16 euro kost, terwijl Ten Dries wel 40 euro ontvangt.
  • een gift van 100 euro jou uiteindelijk 40 euro kost, terwijl Ten Dries wel 100 euro ontvangt.

Wil je ons project steunen? Dan is het nu het moment!

We zoeken sympathisanten die ons 40 euro of meer willen schenken.

Doe een gift op onze giftenrekening BE87 8900 1480 8594 met de mededeling ‘Ten Dries bouwt'. Of klik op de knop 'doneren' op onze facebookpagina.

We hopen jullie harten te veroveren, want ons doelbedrag tegen 31/12/2020 is 25.000 euro. Samen gaan we ervoor!
 

Voortgangsbalk

 

Vanaf 2021 stellen we graag een nieuw doelbedrag op.

Weet dat een honderdtal kinderen en adolescenten heel erg dankbaar zijn voor jouw steun.
 

Foto

 

Nieuwsflash

Volg je graag de evolutie van ons nieuwbouwproject? Neem dan af en toe een kijkje op onze website en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

11 oktober 2019

De eerste stap van ons bouwproject hebben we reeds gerealiseerd. Op vrijdag 11 oktober 2019 werd de uitbreiding van BuSO Ten Dries feestelijk ingehuldigd. De leerlingen beschikken nu over twee ruime klaslokalen met elk een aparte rustruimte, een gemeenschappelijke binnenruimte en een aangepaste badkamer. 
De nieuwbouw werd in amper 250 werkdagen gerealiseerd met een budget van 450.000 euro. We zijn tevreden met het resultaat.

Foto 2

 

Meer info

Wens je meer info? Contacteer: 
tendries@tendries.be
09/371 60 66