Op 6, 7 en 8 mei ging de finaliteitsgroep: Flor, Hannah en Sybren (leerlingen) samen met Lieve, An en Evelien (begeleiders) op 3-daagse naar Leuven.

De eerste dag brachten we een bezoek aan Planckendael. Daar zagen we: een gierenshow, leeuwen, kamelen, apen, olifanten, luipaarden, pinguins, flamingo’s, giraffen, konijnen,… Het was een beetje fris, het regende enkele druppeltjes maar we hadden een leuke dag. Op het einde van de dag kocht Sybren een koala-knuffelbeertje. Daarna reden we naar onze jeugdherberg ‘De Blauwput’ in Leuven. Na een lekker avondmaal maakten we ons bed op en namen we een douche. Wie zin had, kon daarna nog een drankje in de bar nemen.

De tweede dag werd gestart met een ontbijt en een cappuccino, koffie of chocomelk. We trokken onze stapschoenen aan en deden een fotozoektocht in Leuven. We kwamen bij het huis waar de opnames van Jeroen Meus gebeurden. Sympathieke Jeroen, kwam even een babbeltje doen en wou graag met ons op de foto. Het middagmaal namen we in het studentenrestaurant Alma. In de namiddag gingen we wandelen in het park van Kessel-Lo. ’s Avonds aten we warm in de jeugdherberg, namen we een douche en speelde Flor een spelletje bowling. Hierna dronken we een drankje in de bar en kregen we bezoek van Katrien Van Petegem en Hilde Boelen.

Onze derde dag moesten we onze lakens aftrekken en onze valiezen maken. Na het ontbijt gingen we zwemmen in de Sportoase. Daar waren 2 glijbanen, een brubbelbad, fonteinen en waterversnellingen. ’s Middags gingen we op restaurant. Daarna was het tijd voor verzorging en werd de bus ingeladen. Helaas was er wel wat file in Brussel waardoor we pas rond 18u. in Landegem terug waren.

Onze 3-daagse was: leuk, gezellig, tof, fijne activiteiten… om nooit te vergeten!

Sybren, Flor en Hannah