Remember the dragons

Op vrijdag 28 september zijn we met klas Annelies naar  het toneel geweest in Eeklo. Het was die dag Iewan zijn verjaardag. We kregen een brief van de NASA.

Iets heel speciaal aan dit toneel was dat de leerkrachten niet bij ons in de zaal waren. Zij zaten in een aparte ruimte en zagen 2 tv schermen. 1 waarop wij  te zien waren en 1 waarop reportages van radio 1 waren te zien. 

Het toneel ging over  de echtheid van verhalen en de ruimte. We luisterden naar verschillende verhalen verteld door kinderen uit verschillende landen.

Een voorbeeld van een verhaal uit het toneel:
Een meisje die in een jongen wou veranderen. Ze wou als een jongen behandeld worden en wou zich omkleden in de jongens kleedkamer.

Na 3 verhalen ging Matthieu  weg uit de zaal. En mocht Matthieu  iets voorlezen in de micro zo dat hij zijn klasgenoten kon doen geloven dat hij naar de maan vertrok en nooit meer terug kwam. De leerkrachten kwamen binnen en gaven in stilte de maansteen af. Op de maansteen stond onze naam. We mochten hem meenemen naar huis.

De leerkrachten vroegen ons of we goed gedanst hadden. We begrepen er niets van want we hadden helemaal niet gedanst. Na een beetje babbelen  ontdekten we  dat de leerkrachten ons hadden zien dansen. We ontdekten dat je mensen dingen kan laten geloven die niet waar zijn

Het was een leerzame ervaring .